Pennut

Pennun kanssa tärkeintä on tutustua maailmaan ja toisiinne. Maailmaan tutustumista kutsutaan myös sosiaalistamisessa. 

Sosiaalistaminen tarkoittaa sitä, että koiralle esitellään asioita, olosuhteita ja tilanteita, joita se tulee kohtaamaan elämänsä aikana, JA kerrotaan, miten niissä tulisi toimia. Koiran elävät ihmisten maailmassa, joten omistajan tehtävänä on selittää pennulle, miten maailmaan tulisi suhtautua. Sosiaalistamiseen kuuluu niin koirien, ihmisten, uusien paikkojen kuin erilaisten tilanteiden, alustojen ja olosuhteiden kohtaaminen. 

Jokainen koira on yksilö, joten myös kokeneella koiran omistajalla on aina mielenkiintoinen oppimismatka edessä uuden koiran kanssa. Koirilla on sisäsyntyisiä ominaisuuksia ja temperamentti, jotka ilmenevät kun pentu kasvaa. Omistajan tulee oppia tuntemaan nämä ominaisuudet ja opetella niiden kanssa toimimista. 

Pentukursseilla opetetaan pentuja oppimaan, sekä tutustutaan erilaisiin tilanteisiin. Pennuille esitellään erilaisia tapoja toimia, ja omistajat oppivat vahvistamaan haluttua käytöstä sekä lukemaan omaa koiraansa ja pelaamaan sen kanssa. 

Erilaiset arjen tilanteet kynsien leikkauksesta rauhoittumiseen ja lenkkeilyyn rennosti tarvitsevat ohjeistusta pennulle, ja osaamista omistajalle. Erilaisten työkalujen, kuten tehokas palkkaaminen, vihjeet lähellä kävelyyn, rauhoittumiseen tai käsittelyyn tai  kontaktin ottaminen helpottavat arkea pienen koiranalun kanssa.

Näytetään kaikki 14 tulosta