Dobo

Dobo yhdistää hauskalla tavalla ihmisen lihaskuntoharjoittelun ja koiran kanssa treenaamisen. Dobotunneilla ei edes huomaa urheilevansa, kun samalla pitää hauskaa koiran kanssa! 

 

Dobo on laji, jossa koira ja ohjaaja tekevät yhdessä sekä erikseen lihaskuntoa, syviä lihaksia, kehon koordinaatiota ja tasapainoa kehittäviä liikkeitä. Liikkeissä käytetään avuksi tasapainotyynyjä, puolipalloja ja dobopalloja, eli soikeita, koiran käyttöön tarkoitettuja jumppapalloja. 

 

Koiran näkökulmasta dobo on ensisijaisesti laatuaikaa ohjaajn kanssa, tunneilla koiralla on kokoajan turvallinen ja hyvä fiilis. Dobo myös kehittää koiran keskittymiskykyä, ketteryyttä, syviä lihaksia, kehonhallintaa ja venyttelyä. Doboilu on hyvää oheisharjoittelua muiden lajien rinnalla, niin agility, toko kuin näyttelykoiratkin hyötyvät syvien lihasten tuesta, tasapainosta ja niin edelleen. 

 

Kun maanantaina on työpaikan palaveri, tiistaina koiran treenit, keskiviikkona vapaa-ilta, torstaina pitkä lenkki kaverin kanssa, perjantaina treffi-ilta, lauantaina kisat ja sunnuntaina lepopäivä, ei koiran omistaja välttämättä ehdi keskittyä ja huoltaa omaa kehoaan. Kun se kuitenkin yhdistetään koiran treeneihin, alkaa aikaa ja innostusta kummasti löytyä! Dobo tunneilla ihmisen treenit ovat suuressa osassa, ja treenaamaan on helpompi lähteä ja motivoitua, kun samalla vaivalla tulee aktivoitua myös koiraa. 

 

Dobo ei ole kilpailu tai koelaji, vaan nimenomaan puhtaasti harrastus ja tukitreeniä muihin lajeihin, yhteistä laatuaikaa koiran kanssa. Harjoitukset tehdään omaa kehonpainoa vastuksena käyttäen, ja laji sopii myös “rapakunnossa” oleville ihmisille. Tunneilla kuuluu pitää hauskaa, ei treenata verenmaku suussa! 

Näytetään kaikki 6 tulosta