Koulutukset

Alla on hieman avattu eri koulutustyyppejä sekä lajeja joita meiltä löydät. 

Voit tarkistaa alkavat koulutukset ja ilmoittautua niille täältä.

Kevät ja syyskauden valmennuksiin haetaan erikseen ilmoitettavan aikana hakulomakkeella, kesken kauden voit kysyä vapaita paikkoja viestillä: info(at)diudiucenter.fi

Diudiu centerin koulutuksissa käytetään postiiviseen vahvistamiseen pohjautuvia koulutusmenetelmiä ja jokaisella tunnilla tärkeintä on koiran sekä ohjaajan hyvä fiilis ja motivaatio! 

Alkeis-, pohjataito- ja pentukurssit​

Alkeis- ja pohjataitokurssit ovat hyviä aloituspisteitä koirakoille, joilla ei vielä ole paljonkaan harrastustaustaa, tai he ovat aloittamassa uuden lajin harjoittelua.

Alkeiskursseilla käydään harrastuslajin kannalta oleellisimmat pohjataidot läpi sekä tutustutaan lajiin, minkä jälkeen on mukava jatkaa harjoittelua kursseilla tai valmennuksissa!

Pohjataitokursseilla opitaan oppimaan! Näillä tunneilla sekä koira että ohjaaja pääsevät harjoittelemaan tehokasta palkkaamista, erilaisia opetus ja oppimistapoja, kohdetyöskentelyä sekä keskinäistä kommunikointia ja luottamusta.

Pentukurssit ovat pitkälti pohjataitokurssien kaltaisia, mutta tarkoitettu nuorille koirille. Tuntien ohjelmaan kuuluu myös erityisesti rauhoittumista, malttia ja ohjaajaan keskittymistä.

Kaikilla alkeis-, pohjataito- ja pentukursseilla panostetaan koiran motivaatioon työskennellä, sekä kehitetään ohjaajan taitoja kouluttajana. Nämä luovat hyvää pohjaa tuleviin harrastuksiin.

Jatko ja teemakurssit

Kurssit ovat lyhytkestoisempia kuin valmennukset, yleensä kolmesta kahdeksaan kerran paketteja, joissa on tarkemmin määritellyt painostuspisteet tai teemat.

Valmennukset ja viikkotunnit

Syys- ja kevätkausien valmennukset ovat viikoittaisia tunteja, joilla käydään lajin teemoja ja tehtäviä läpi ryhmän tason mukaisesti. Tuntien osallistuja määrä on maksimissaan viisi koirakkoa. Valmennukseen ilmoittautuva koirakko sitoutuu koko kauden treeneihin.

Drive-in tunnit

Tunnit ovat suunnattu erityisesti koirakoille, jotka eivät pysty sitoutumaan viikottaiseen samaan aikaan tapahtuvaan harjoitteluun tai haluavat tulla tutustumaan lajiin tai kouluttajaan. Tunneilla on yleensä jokin teema, jonka ympäriltä etsitään sopivat harjoitukset kullekin osallistujalle.

Puuharyhmät

Puuharyhmät on suunnattu koirakoille, jotka haluavat harrastaa yhdessä koiransa kanssa ja esimerkiksi kokeilla erilaisia lajeja sekä opetella hauskoja ja hyödyllisiä temppuja. Ryhmiä muodostetaan kysynnän mukaan. 

Reaktiivisille

Kurssit ja koulutukset reaktiivisille koirille tarkoittavat, että tunneilla koirat ovat yksitellen treenitilassa, joten kurssi sopii myös koirille jotka eivät pysty työskentelemään muiden koirien läheisyydessä. Molemmat hallit ovat varattuja kurssin käyttöön. Näille kursseille ovat toki tervetulleita myös koirat, jotka pystyisivät työskentelemään samassa tilassa muiden kanssa.

Lue alta lisää eri lajeista mitä Diudiulla pääset harrastamaan: 

Rally-toko on hieman perinteisiä lajeja rennompi, ja radalla kuuluu olla kivaa! Koiraa saa kehua läpi koesuorituksen, ja alokasluokan kilpailuihin voi lähteä aika pienelläkin kynnyksellä. Rallyssa riittää kuitenkin treenattavaa pidemmäksi aikaa, pienten teknisten asioiden viilaamista sekä kokonaista 95 kylttiä ja niiden tehtävää harjoiteltavaksi.

Rally-tokokilpailuissa koirakko suorittaa 10-20 tehtävän radan, jonka tuomari on suunnitellut eri tehtävistä. Tehtävissä on mm. seuraamista, käännöksiä, asennonvaihtoja (istu, seiso, maahan), paikallaan oloa, hyppyä ja tunnelia sekä erilaisia pyörähdyksiä.

Rally-toko on loistava laji myös koirakoille, jotka tähtäävät kisakenttien sijaan yhteiseen hauskanpitoon ja uuden opetteluun. Rallyn tehtävät sopivat lähes kaikille koirille, ne eivät vaadi koiralta mahdottomaan kovaa vauhtia tai suuria hyppyjä, minkä lisäksi rally sopii myös erilaisten rajoitteiden kanssa eläville ohjaajille. Rallytokoa voi harrastaa ja myös kilpailla esimerkiksi näkövammaisena avustajan kanssa tai pyörätuolista käsin.

Nose work on koiraharrastuslaji, jossa koira saa käyttää loistavaa hajuaistiaan. Laji kysyy myös ongelmanratkaisutaitoja, itseluottamusta koiran ja ohjaajan välistä kommunikointia. Lajissa on kaksi koemuotoa: yhden etsintämuodon sekä kaikkien etsintämuotojen kokeet (KEK). Luokkia on kolme, jokainen koira aloittaa ykkösluokasta, jossa etsitään yhtä hajua: eucalyptys hydrolaattia. Ylemmissä luokissa tulee myös laventeli sekä laakerinlehti, ja näiden kaikkien yhdistelmät. Etsintämuotoja on neljä: sisätila-, ulko-, ajoneuvo- ja laatikkoetsintä.

Nose workia voi harjoitella tähdäten kokeisiin, jolloin harjoiteltavaksi tulee paljon pieniä yksityiskohtia, kuten korkeat piilot, saavuttamattomat kätköt, tyhjien huoneiden etsintä, useamman kätkön etsintä jne. Laji ja ylipäätään hajutyöskentely ilman lajitavoitteita sopii myös hyvin koiran aktivointiin, hajuksi riittää vaikkapa kahvi tai teepussi, joita varmasti löytyy kotoa! Koirat nauttivat nenän käytöstä, se myös usein laskee stressitasoja ja väsyttää koiraa tehokkaasti. Kaikki yhteinen tekeminen myös vahvistaa koiran ja ohjaajan välistä suhdetta, ja koiran kehittymistä supernuuskijaksi on kiehtovaa seurata. Hajutyöskentely sopii kaikille koirakoille, rotuun, kokoon, ikään tai rajoitteisiin katsomatta!

Arkitaitoihin ja arkitottikseen kuuluu elementtejä, jotka tekevät koirakon keskenäisen kommunikoinnin helpommaksi ja yhteisen elämän sujuvaksi. Tunneilla opetellaan ennen kaikkea koiran ja ihmisen välisiä vuorovaikutustaitoja: koiran palkkaamista ja ihmiseltä kysymistä. Kursseilla opetellaan yleisimpiä taitoja ja vihjeitä kuten istu, maahan, paikka/ odota, tänne, sekä taitoja kuten rauhoittuminen, luvan odottaminen, lenkkeilysääntöjä ja rentoa käsittelyä hoitotoimenpiteitä varten.