Esittely

Siiri Virtanen

Diudiu centerin yrittäjä & kouluttaja

Koirien kanssa olen touhunnut ainakin kymmenen vuotiaasta saakka. Ensimmäinen ”oma” koirani oli pieni, valkoinen, pörröinen, sekarotuinen koira. Sen kanssa käytiin tokokoulutuksissa, agilitytreeneissä ja treenattiin lukemattomia tunteja läheisen koulun kentällä sekä kerrostalon pihalla. Kyseisen pörrökasan kanssa opin ensimmäistä kertaa mitä koiran ja ohjaajan yhteys parhaimmillaan on!

Omien koirien lisäksi olen päässyt tekemään töitä erilaisten koirien kanssa, erilaisissa olosuhteissa. Tällä hetkellä kilpailen sekä oman koirani että lainakoira Demi malinoisin kanssa. 

Kouluttajana toimin ihmislähtöisesti, eli johtavana ajatuksena on, että eläimeen vaikutetaan ihmisen kautta. Ohjaajia opetetaan koulutuksissa, koiria sen jälkeen kotona! Jokainen koirakko on kokonaisuus, ja keinot ja tehtävät valitaan niin ohjaajan kuin koirankin mukaan.

Pyrin jatkuvasti oppimaan lisää ja kehittymään kouluttajana. Pidän uusien lajien ja tekniikoiden kokeilemisesta, ja valmentaudun omien koirien kanssa säännöllisesti. Jokainen koira ja koirakko on erilainen, ja täydennän omaa työkalupakkiani erilaisilla harjoituksilla ja tavoilla opetella asioita, jotta jokaiselle oppilaallemme löytyisi parhaat mahdolliset harjoitukset! 

Omat koirat

Kahden täysin erilaisen koiran kanssa vuorotellen treenatessa joutuu kouluttajan taidot koville. Paljon on tullut panostettua omaan vireen sekä mielentilan hallintaan, ja esimerkiksi oman kehonkielen ja äänenpainojen huomiointiin riippuen treenattavasta koirasta. Samalla on joutunut etsimään toimivia ratkaisuja eri tyyppisille koirille, ja todennut, ettei sama tapa todellakaan sovi kaikille koirille, kuten ei ohjaajillekaan.

Didi on 2019 syntynyt whippet tyttö, jonka kanssa harrastetaan rally-tokoa, tokoa, koiratanssia sekä noseworkia. Lisäksi treenataan erilaisia temppuja sekä ongelmanratkaisu- ja etsintätehtäviä.

Didi on Suomen ensimmäinen oikeuden rally-tokon valionarvoon saavuttanut whippet. 

Didi on kova, kärsimätön ja anteeksi antava harrastuskoira, joka on aina valmiina toimintaan. Palkaksi kelpaa ihan mikä vaan vanhasta sukasta salaatin lehteen, eli motivoinnin suhteen helppo koira. Didin kanssa haasteet löytyvätkin lähinnä arkielämästä, juurikin “aina valmiina” asenteen sekä kärsimättömyyden ja sitkeyden yhdistelmänä.

koirahalli koirakoulu rally-toko koiravalokuvaus hoopers toko agility

Ido, 2016 syntynyt Romanian rescue, joka on ollut kotona n. vuoden ikäisestä. Idon kanssa treenikentällä tärkein päämäärä on pitää hauskaa. Sen kanssa treenataan hieman vakavammin tokoa, mutta kaikenlaisia rally-tokon harjoituksia sekä nose workia kuuluu myös ohjelmaan. 

Ido on herkkä koira, joka ei siedä ohjaajalta epäreiluutta eikä pienintäkään turhautumista. Arjessa Ido on täydellinen kotikoira, vaikkakin uudet paikat ja tilanteet vieläkin hieman jännittävät, niihin mennään yhdessä. Treenikentällä haasteita tuo motivointi, paineistuminen, ääniarkuus ja uusien tilanteiden jännitys. Idon kanssa on myös tehty paljon töitä vireen säätelyn ja paineistumisen sietämisen eteen, tuo koira kun kerää myös kivasta rennosta tekemisestä painetta eikä oikein osaa käsitellä sitä.

"Siiri on ihan huippu kouluttaja! Osaa lukea koirakkoa todella hyvin ja hakea meille sopivan tyylin kouluttamiseen. Itsellä on ollut myös vaikeuksia oman paineistumisen kanssa, joka on lievittynyt huomattavasti Siirin valmennuksissa!"
Koulutettava